# OffshoreAlert Bangkok 2024

Date: 02/28/2024 - 02/29/2024

Location: Siam Kempinski Hotel Bangkok

#### Wed Feb 28

#### 8:00 AM

Networking

8:00 AM - 8:45 AM GMT+7 (45 Min)

## **Networking Breakfast sponsored by Perun Consultants**

Chadra Ballroom 3

#### 8:45 AM

General

8:45 AM - 9:00 AM GMT+7 (15 Min)

## **Opening Remarks**

Chadra Ballroom 1 & 2



**David Marchant**Founder, Owner & Editor
OffshoreAlert

## 9:00 AM

General

Investigations

9:00 AM - 9:45 AM GMT+7 (45 Min)

## Hindenburg Research vs. Asia's Richest Person (Gautam Adani)

Chadra Ballroom 1 & 2

This session will look at an investigation by a small U.S. short-seller, Hindenburg Research, into Indian industrialist Gautam Adani, who at the time was considered to be Asia's richest person (and the third richest person in the world), a position he lost when his estimated net worth plummeted from \$120 billion to \$46 billion within three weeks of Hindenburg's allegations of accounting fraud and stock manipulation, while his Adani Group's market value fell by \$134 billion during the same period.



Anand Mangnale
Regional Editor, South Asia
OCCRP



Chris Scott Founder Slateford



Michael Harrington Principal Control Risks

Crypto

General

Intelligence

Investigations

9:45 AM - 10:45 AM GMT+7 (1 Hour)

# The Rise of 'Sha Zhu Pan' Scams ('Pig Butchering')

Chadra Ballroom 1 & 2

This session will look at the proliferation in Southeast Asia of 'Sha Zhu Pan' scams, a.k.a. 'Pig Butchering', by Chinese organized crime groups, which swindle billions of dollars annually from victims around the world.

Our session will look at:

- · Where did online scam syndicates come from?;
- How, when and why did they become so endemic in Southeast Asia?;
- How do the scams work and how have they evolved?;
- Who are the kingpins?;
- How do the perpetrators protect themselves?;
- How big are the profits and the scale of trafficking?;
- How and where do perpetrators clean their money?;
- · Where are the fraud and trafficking victims from?;
- · What action has been taken to stop this?; and
- What action needs to be taken?



**David Boyle**Producer
Al Jazeera



John Wojcik

Associate Programme Officer for Transnational CEO
United Nations Office on Drugs and Crime

Meko



Matthew Friedman
al CEO
Mekong Club



**Pol. L.G. Peou Chea**Deputy Commissioner General
Cambodian National Police

#### 10:45 AM

Networking

10:45 AM - 11:15 AM GMT+7 (30 Min)

## **Networking Break sponsored by Perun Consultants**

Chadra Ballroom 3

Case Study

General

Investigations

Recovery

11:15 AM - 12:00 PM GMT+7 (45 Min)

## Malaysia's 'Operation Tropicana': The Takedown of a Billion Dollar Boiler Room Gang

Chadra Ballroom 1 & 2

This session will look at how 'Operation Tropicana', a joint operation by the Malaysian Anti-Corruption Commission and IFW Global, an Australian intelligence, investigation, and asset recovery firm, that brought down a billion dollar boiler room gang without a single police officer being involved.

The presentation will identify the key players, how they laundered billions through Hong Kong banks, went undetected for 15 years, and millions of dollars in cash was seized by the MACC Anti-Money Laundering unit.

Twenty bank employees were also arrested and questioned about allegedly turning a blind eye to suspicious transactions.



**Ken Gamble**Co-Founder & Executive Chairman
IFW Global

#### 12:00 PM

General

Intelligence

12:00 PM - 1:00 PM GMT+7 (1 Hour)

## Is the Party Over? Hong Kong SAR's Future as an International Business Centre

Chadra Ballroom 1 & 2

In a survey conducted by the American Chamber of Commerce of Hong Kong in 2021, more than 40% of expats indicated they were planning to leave Hong Kong or were considering it.

This session will discuss Hong Kong's future as a global financial centre, and whether regional rivals like Singapore have benefited from its problems.



lan De Witt
Partner
Tanner De Witt



**Tiffany Wong**Managing Director
Alvarez & Marsal

## 1:00 PM

Networking

1:00 PM - 2:00 PM GMT+7 (1 Hour)

# **Networking Lunch sponsored by Raedas**

Niche Restaurant

Financial Planning

General

Intelligence

Investigations

2:00 PM - 3:00 PM GMT+7 (1 Hour)

## Offshore Financial Centers Demystified

Chadra Ballroom 1 & 2

This session will look at the use of offshore structures in the British Virgin Islands, Bermuda, Cayman Islands, and others by Asian High Net Worth Individuals and large corporations, as well as what goes on in regional Offshore Financial Centers like the Cook Islands, Labuan, Marshall Islands, Nauru, Niue, and Vanuatu.



**Andrew Wordsworth** 

Partner Raedas



Michael Popkin

Partner Mourant Ozannes



Yvette Chan

Managing Director Alvarez & Marsal

#### 3:00 PM

Funding

General

Recovery

3:00 PM - 4:00 PM GMT+7 (1 Hour)

## **Enforcing Awards & Judgments in Asia**

Chadra Ballroom 1 & 2

This session will cover:

- Global Enforcement Strategies, as well as common pitfalls that practitioners/clients sometimes overlook;
- Identifying and Executing on a counterparty's assets: The "What, Where and How";
- · Case Studies; and
- How Third Party Funding can help to unlock the value of a claim/judgment/award.



**Anthony Ellwood-Russell** 

Associate Investment Manager - Asset Tracing : Partner Omni Bridgeway Temple:



**Brendan McGloin** 

Partner
Templeton Research



Chee Chong Lau

Investment Manager, Senior Legal Counsel Omni Bridgeway



Fmi Rowse

Partner & Head of Japan Practice

Kudun & Partners



Kate La

Counsel

Carey Olsen

Networking

4:00 PM - 4:30 PM GMT+7 (30 Min)

# **Networking Break sponsored by Mourant**

Chadra Ballroom 3

## 4:30 PM

General

Intelligence

Investigations

4:30 PM - 5:30 PM GMT+7 (1 Hour)

# A Practical Guide to Investigations in Asia

Chadra Ballroom 1 & 2

This session will offer a practical guide to conducting investigations in Asia, including China, Hong Kong, and Singapore, including looking at data privacy laws, regional sensitivities, risks, and best practices.



**Davin Teo**Managing Director
Alvarez & Marsal



**Eugene Thuraisingam**Managing Partner
Eugene Thuraisingam LLP



Mei Yong Senior Business Development Manager Alvarez & Marsal



Michelle Gon

Partner

Han Kun Law Offices

#### 5:30 PM

Networking

5:30 PM - 7:30 PM GMT+7 (2 Hours)

Cocktail Party sponsored by Setia Law, Sequor Law, and Tanner De Witt

Niche Restaurant

## Thu Feb 29

### 8:30 AM

Networking

8:30 AM - 9:15 AM GMT+7 (45 Min)

Networking Breakfast sponsored by Eugene Thuraisingam LLP

Chadra Ballroom 3

Crypto

General

Investigations

Recovery

9:15 AM - 10:30 AM GMT+7 (1 Hour 15 Min)

# **Crypto Investigations & Recovery**

Chadra Ballroom 1 & 2

Leading experts in crypto investigations and recovery will offer tips and guidance on investigating and recovering crypto - an emerging industry that is awash with fraud.



**Henry Chambers** Managing Director Alvarez & Marsal



Lili Infant CEO CAT Labs



William Ruzich Chairman/Intelligence Officer The Aracari Project

#### 10:30 AM

Networking

10:30 AM - 11:00 AM GMT+7 (30 Min)

# **Networking Break sponsored by Eugene Thuraisingam LLP**

Chadra Ballroom 3

## 11:00 AM

General

Investigations

11:00 AM - 11:45 AM GMT+7 (45 Min)

# **Using AI & OSINT to Enhance Your Investigations**

Chadra Ballroom 1 & 2

A demonstration of Internet-based and Artificial Intelligence tools to help you find, monitor, and understand information on targets.



**Basem Ayash**Co-Founder & Chief Technology Officer
aiNTEL



**Kevin Weekes**Founder & Director, Operations
ZENRS

General

Recovery

11:45 AM - 12:45 PM GMT+7 (1 Hour)

# High-Value International Recovery: Ask Me Anything (Part One)

Chadra Ballroom 1 & 2

Leading international fraud and value recovery specialists discuss emerging and dominant issues that impact your ability to be successful and effective. This session is intended to be informal and interactive and represents an opportunity for you to have your questions answered by experts who have 'been there, seen it, done it'.



**Edward H. Davis, Jr.** Founding Shareholder Sequor Law



**Luke Furler**Managing Director & Head of Asia-Pacific
Quantuma



Robin Darton Partner Tanner De Witt



Warren Gluck Partner Holland & Knight

## 12:45 PM

Networking

12:45 PM - 1:45 PM GMT+7 (1 Hour)

# Networking Lunch sponsored by Kobre & Kim

Niche Restaurant

General

Recovery

1:45 PM - 2:45 PM GMT+7 (1 Hour)

# High-Value International Recovery: Ask Me Anything (Part Two)

Chadra Ballroom 1 & 2

Leading international fraud and value recovery specialists discuss emerging and dominant issues that impact your ability to be successful and effective. This session is intended to be informal and interactive and represents an opportunity for you to have your questions answered by experts who have 'been there, seen it, done it'.



**Danny Ong** Managing Director Setia Law



**Gwynn Hopkins**Founder & Managing Director
Perun Consultants



John Han Partner Kobre & Kim



**Marjolein van den Bosch-Broeren** Investment Manager, Head of Enforcement (AP, Omni Bridgeway

## 2:45 PM

General

Intelligence

Recovery

2:45 PM - 3:30 PM GMT+7 (45 Min)

# **China Disputes in a Changing Landscape**

Chadra Ballroom 1 & 2



Carmen Liu Principal Control Risks



Simon Hui Partner Baker & McKenzie



Wynn Pakdeejit Managing Partner Baker & McKenzie

#### 3:30 PM

Networking

3:30 PM - 4:00 PM GMT+7 (30 Min)

# **Networking Break sponsored by Mourant**

Chadra Ballroom 3

General

Intelligence

Money Laundering

Recovery

4:00 PM - 5:00 PM GMT+7 (1 Hour)

## The Dark Side of the Economy: An Ever-Growing Global Launderette

Chadra Ballroom 1 & 2

Just as the 1MDB debacle, which claimed the licenses of two banks and culminated in multiple prosecutions and sanctions, appeared to be in its rear view, Southeast Asia has had to come to terms with a massive \$3 billion money laundering investigation and the crackdown of multiple sophisticated scam operations across the region.

This session will look at the modern face of international money laundering – the sophisticated techniques by which proceeds are disguised and moved even through the most tightly-regulated of economies, the multi-jurisdictional crimes which are involved, the emergent risks faced by institutions and individuals alike, and perhaps most importantly, the trailblazing methods and tools by which practitioners uncover culprits and recover assets.



**Danny Ong**Managing Director
Setia Law



Joshua Heiliczer Consultant



Jack Mullar Partner Mintz Group



Victoria Ting
Associate Director
Setia Law



John Cusack Chair Global Coalition to Fight Financial Crime

## 5:00 PM

General

5:00 PM - 5:15 PM GMT+7 (15 Min)

# **Closing Remarks**

Chadra Ballroom 1 & 2



**David Marchant**Founder, Owner & Editor
OffshoreAlert

#### 5:15 PM

Networking

5:15 PM - 7:00 PM GMT+7 (1 Hour 45 Min)

Closing Happy Hour sponsored by Alvarez & Marsal, Control Risks, and Holland & Knight

Rotunda