OffshoreAlert Miami 2024

Date: 04/14/2024 - 04/16/2024

Location: The Ritz-Carlton, South Beach

Website: https://www.offshorealert.com/events/miami

Sun Apr 14

5:30 PM

Networking

5:30 PM - 7:30 PM EST (2 Hours)

Oceanside Cocktail Party

Starr Bar

Mon Apr 15

8:30 AM

Networking

8:30 AM - 9:15 AM EST (45 Min)

Networking Breakfast

Salon 3

9:15 AM

General

9:15 AM - 9:30 AM EST (15 Min)

Opening Remarks

Salon 1 & 2



David MarchantFounder, Owner & Editor
OffshoreAlert

Insolvency

Investigations

Recovery

9:30 AM - 10:30 AM EST (1 Hour)

Inside the FTX Liquidation: How Offshore & Onshore Insolvency Administrators Reached a **Global Settlement**

Salon 1 & 2

In this session, the FTX crypto group's onshore and offshore insolvency administrators will discuss the hard-fought battle for jurisdiction between Delaware and The Bahamas and how they eventually overcame their differences, amid costly legal gridlock, to come up with a 'global pooling' settlement.

FTX's Onshore CEO, John J. Ray II, and one of FTX's Offshore Liquidators, Bahamas-based Brian Simms KC, will each discuss the battle from their own perspective, go into the complex legal issues, and talk about the path to resolution.



Brian Simms KC (FTX Offshore)

Senior Partner Lennox Paton



John J. Ray III (FTX Onshore)

CEO FTX

10:30 AM

Networking

10:30 AM - 11:15 AM EST (45 Min)

Networking Break

Salon 3

11:15 AM

General

Intelligence

Investigations

11:15 AM - 12:15 PM EST (1 Hour)

The New Financial Plague: 'Pig Butchering'

Salon 1 & 2

This session will look at so-called 'Pig Butchering' schemes, which swindle an estimated tens of billions of dollars annually from victims; the human trafficking behind it, and the role of crypto in laundering the proceeds.



Benedict Hamilton

Managing Director, Forensic Investigations and Deputy District Attorney





Finance Professor

Santa Clara County, Office of the District Attorne University of Texas and Integra FEC

Networking

12:15 PM - 1:30 PM EST (1 Hour 15 Min)

Networking Lunch

Starr Bar

1:30 PM

Crypto

Investigations

Recovery

1:30 PM - 2:45 PM EST (1 Hour 15 Min)

The Definitive Guide to Investigating and Recovering Crypto

Salon 1

Everything you need to know about investigating and recovering crypto legally, professionally, and successfully.



Managing Director, Data Insights and Forensics CEO Kroll



CAT Labs



Manager of Investigations Chainalysis



Syed Rahman

Partner

Rahman Ravelli

Breakout

Investigations

Offshore

1:30 PM - 2:45 PM EST (1 Hour 15 Min)

Big Data Leaks: What They Reveal About Global Finance

Salon 2

In this session, investigative journalists at the heart of the world's biggest data leaks will discuss their work and what it has revealed about the previously-hidden side of global finance.



Fergus Shiel Managing Editor ICIJ



Spencer Woodman

Reporter ICIJ

2:45 PM - 3:45 PM EST (1 Hour)

Silicon Valley Bank: Offshore Depositors vs. The FDIC

Salon 1

This session will look at the attempt by depositors with the Cayman Islands Branch of Silicon Valley Bank to be treated on a par with onshore depositors in terms of their deposits being covered by the Federal Deposit Insurance Insurance Corporation and discuss how the litigation will impact future bank failures, particularly those with offshore branches.







Breakout

Stout

Intelligence

2:45 PM - 3:45 PM EST (1 Hour)

INTERPOL Red Notice Abuse

Salon 2

A lawyer who regularly represents clients wanted by INTERPOL, including a former president of an Ecuadorian bank, a former CIA operative, a director of a Venezuelan financial institution, a former general counsel for a Latin American country's national petroleum company, and a Russian developer, will discuss the abuse of red notices.



Michelle Estlund
Founder
Estlund Law

3:45 PM

Networking

3:45 PM - 4:30 PM EST (45 Min)

Networking Break

Salon 3

Recovery

4:30 PM - 5:30 PM EST (1 Hour)

Recovering Assets in Latin America: What You Need To Know

Salon 1

This session will look at how to enforce awards and judgments and recover assets in the major Latin America countries.



Gabriela Scanlon
Founding Partner
MB Scanlon



Henrique Forssell
Founding Partner
Duarte Forssell Advogados



Luis Palomino
Managing Partner
Palomino, Flores, Hernandez, Abogados



Breakout

Strategy

4:30 PM - 5:30 PM EST (1 Hour)

Managing Cross-Border Crises of the Rich & Famous

Salon 2

In this engaging discussion, Tom and Oliver delve into the complexities of handling crises that affect high-profile individuals and affluent clients across international borders.

Drawing from their extensive expertise, both explore strategies for navigating legal and reputational challenges in today's interconnected world. They emphasize the importance of knowledge, experience, and collaboration in addressing the unique issues faced by wealthy and famous individuals. This talk promises insights into crisis management, how intelligence-led investigations drive and support legal strategy, and how admissible evidence drives court outcomes at the highest level, making it a must-attend event for those seeking to understand the dynamics of cross-border crises.

Tom Ajamie is an internationally recognized trial lawyer who has successfully represented clients in complex commercial litigation and arbitration. The authoritative Chambers USA has described Tom as "relentless, energetic and intelligent" and a "hard-working and successful trial lawyer who never quits." He has handled a number of high-profile cases, including groundbreaking securities and financial cases, cross-border litigation, business contract disputes, and employment issues.

Oliver Laurence is an internationally awarded and recognised investigator who has represented clients in the #MeToo movement, clients who have been subjected to kidnap and political persecution, and clients battling to overcome the challenges of maintaining a strong and positive profile online. In 2018, Oliver was awarded the UK's Investigator of the Year award for the successful investigation into the release of a UHNW client on death row in Singapore.



Oliver Laurence
Managing Partner – EMEA & Australia
I-OnAsia



Tom AjamieManaging Partner
Ajamie LLP

Networking

5:30 PM - 7:30 PM EST (2 Hours)

Oceanside Cocktail Party

Starr Bar

Tue Apr 16

8:30 AM

Networking

8:30 AM - 9:15 AM EST (45 Min)

Networking Breakfast

Salon 3

9:15 AM

General

Intelligence

Offshore

9:15 AM - 10:30 AM EST (1 Hour 15 Min)

The Enigmatic World of Offshore Finance: All Your Questions Answered

Salon 1

Panelists with complementary expertise and knowledge about the highly-specialized world of Offshore Financial Centers will discuss the industry, separate fact from fiction, and answer your questions. Topics will include complex financial products and services, quality of regulatory and legal systems, types of legal structures, international cooperation, evidence-gathering, insolvencies, trends and developments, hits and misses ... nothing is off limits.



Partner Stewarts



Hadley Chilton
Partner
Cork Gully Asset Managers



Mike MorrisonCo-Chair, International Financial Centres
Teneo



10:30 AM

Harneys

Networking

10:30 AM - 11:15 AM EST (45 Min)

Networking Break

Salon 3

Recovery

11:15 AM - 12:15 PM EST (1 Hour)

High-Value International Recovery: Ask Me Anything (Part One)

Salon 1

Leading international fraud and value recovery specialists will take your questions and discuss emerging and dominant issues that impact your ability to be successful and effective. This session is intended to be informal and interactive and represents an opportunity for you to have your questions answered by experts who have 'been there, seen it, done it'.



Edward H. Davis, Jr. Founding Shareholder Sequor Law



Director, Restructuring & Insolvency
Quantuma



Nicosia Lawson Senior Associate Baker & Partners



Sam Taylor Head of Corporate Intelligence, Americas S-RM

Breakout

Whistleblowing

11:15 AM - 12:15 PM EST (1 Hour)

A Whistleblower's Guide to the Bounty

Salon 2

This session will look at current developments in the world of whistleblower rewards.



David ChaseManaging Partner
Law Firm of David R. Chase



Eric BustilloDirector, Miami Regional Office
Securities and Exchange Commission



Glenn PomerantzPartner, Global Forensics Practice Leader
BDO



Jeffrey Sloman
Partner
Stumphauzer Kolaya Nadler & Sloman



Scott Silver Managing Partner Silver Law Group

Networking

12:15 PM - 1:30 PM EST (1 Hour 15 Min)

Networking Lunch

Starr Bar

1:30 PM

Breakout

Recovery

1:30 PM - 2:45 PM EST (1 Hour 15 Min)

High-Value International Recovery: Ask Me Anything (Part Two)

Salon 1

Leading international fraud and value recovery specialists will take your questions and discuss emerging and dominant issues that impact your ability to be successful and effective. This session is intended to be informal and interactive and represents an opportunity for you to have your questions answered by experts who have 'been there, seen it, done it'.



Arnoldo LacayoPartner
Seguor Law



Edward H. Davis, Jr. Founding Shareholder Sequor Law



Nathan Shaheen
Partner
Bennett Jones



Yves Klein
Partner
Monfrini Bitton Klein

Databases

Investigations

1:30 PM - 2:45 PM EST (1 Hour 15 Min)

Al and OSINT In Your Investigations

Salon 2

This session will cover:

- · Al and OSINT in the context of investigations;
- The changes AI- and OSINT-backed tools have driven in the panelists' work benefits, case studies, methodological developments;
- The challenges or difficulties AI can cause for investigators, both internally and externally; and
- · What the future holds for AI and OSINT.



Basem AyashCo-Founder & Chief Technology Officer
aiNTEL



John Kim Principal Control Risks



Paul Quinlan
Founder & CEO
Quinlan Partners



Septimus KnoxDirector, Disputes & Investigations
S-RM

2:45 PM

Breakout

Crypto

Recovery

Terrorism

2:45 PM - 3:45 PM EST (1 Hour)

Global Terrorism: Who Can Be Sued and For What?

Salon 1

In the wake of the Hamas-led terror attack on Israel on October 7th, 2023, several lawsuits have been filed against a variety of defendants, including The Associated Press, a United Nations relief agency, Binance crypto exchange, and the Islamic Republic of Iran, in an attempt to obtain financial compensation for victims and their families.

This session will discuss these cases and, generally, identify legitimate targets of lawsuits after international acts of terrorism are committed, what can they be sued for, and the prospects for recovering money.



Etan MarkFounding Partmer
Mark Migdal & Hayden



Mark Goldfeder

Director

National Jewish Advocacy Center

Strategy

2:45 PM - 3:45 PM EST (1 Hour)

Activating Pressure Points to Win Disputes

Salon 2

Deploying non-linear solutions outside the courtroom in parallel to the legal proceedings can help turn the tide and win disputes. Identifying and activating pressure points to change the calculus of your opponents is central to success. During this interactive session, gain insights into what it takes to generate leverage and beat stronger adversaries.



Martin Kenney Managing Partner Martin Kenney & Co (MKS)



Thomas Eymond-LaritazFounder & CEO
Highgate

3:45 PM

Networking

3:45 PM - 4:30 PM EST (45 Min)

Networking Break

Salon 3

4:30 PM

General

Intelligence

4:30 PM - 5:15 PM EST (45 Min)

Understanding Russia: A Criminal Enterprise Masquerading As A Country

Salon 1 & 2

In this session, Washington DC-based intelligence and security consultant Paul Joyal will discuss the global threat posed by Russia, including its techniques for assassination, misinformation, and disinformation, and will offer his thoughts on the mystery ailment known as 'Havana Syndrome'.

In 2007, Paul was shot and wounded outside his home in Maryland after returning from a dinner with former KGB General Oleg Kalugin, whom the Russian Government had accused of being a U.S. agent, spending 30 days on a breathing tube in hospital fighting for his life. Paul also had a close relationship with Alexander Litvinenko, a Russian defector and former officer of the Russian Federal Security Service who died from Polonium-210 poisoning the previous year.



Paul Joyal
Founder
CybrCl Productions and Services

5:15 PM

General

5:15 PM - 5:30 PM EST (15 Min)

Closing Remarks

Salon 1 & 2



David MarchantFounder, Owner & Editor
OffshoreAlert

5:30 PM

Networking

5:30 PM - 7:00 PM EST (1 Hour 30 Min)

Closing Happy-Hour

Lapidus Bar